افرادی که در فصل بهار بیشتر بیمار می شوند | بیماری

: آدمایی که در فصل بهار بیشتر مریض می شن 

بعضی از افراد هستن که در فصل بهار با بیماریای مختلفی مواجه می شن و انگار بدن اونا در برابر هر مریضی متستعد گرفتار شدنه. به گفته کارشناسان طب سنتی، هر فصل مزاجی داره و تو یه اقلیم معتدل، مزاج فصل بهار، گرم و مرطوب و در حد میونه روی بوده و به دلیل میونه روی مزاج و لطافت، مقوی قوا هستش و به دلیل اینکه این فصل مناسب مزاج روحه، موجب تقویت اون می شه.

این فصل واسه همه سنین مناسبه و مخصوصا واسه سالمندان و صاحبان مزاج سرد و خشک، مناسب ترین فصل زندگی و مایه آسودگی جسمی و تندرستی حساب می شه. در فصل زمستون دستگاه گوارش قوی تر می شه و هم اینکه به دلیل نیاز بدن به انرژی بیشتر واسه مقابله با سرما، آدم غذای بیشتری می خوره.

در نتیجه فضولات و مواد زائد بیشتری در بدن تولید می شن که به دلیل سرمای زمستون، کاهش فعالیتای بدنی و کاهش تعریق امکان تحلیل و دفع پیدا نمی کنن. این مواد زائد در فصل بهار به دلیل گرمای معتدلی که ایجاد می شه، رقیق شده و در بدن پخش می شن و اگه بدن نتونه اونا رو به طور کامل دفع کنه، به طرف اندامای ضعیف

مانند کشالهای ران و زیر پوست، بطنای مغزی، غشاهای مغزی، بینی، مفاصل و … جاری می شن و آدم رو مستعد دچار شدن به بیماریایی مانند دملا و ورمای حلق، زکام، گرفتگی صدا، سرفه، حساسیتای فصلی (رینیت آلرژیک)، درد و ورمای مفصلی، وسواس سوداوی و حتی صرع و سکته ها می کنن.

پس میشه پیش بینی کرد که کسائی که در زمستون به دلیل پرخوری و کم حرکتی دچار جمع شدن مواد زاید در بدن شدن، در بهار بیشتر مریض می شن.

پاکسازی بدن

بهترین زمان شروع پاکسازی بهاره در زمان شروع بهار طبی، یعنی روزای آخر زمستون و روزای اول فروردین ماه س که آب و هوا بهاری می شه و اندامای هدف در پاکسازی بهاره، کبد، کلیه ها و روده ها هستن. واسه پاکسازی میشه از روشای سنتی و عادی ایجاد لینت مزاج، مانند خوردن آشای ملین بهره برد

یا در صورت پیشنهاد دکتر متخصص طب ایرونی، از داروی مسهل استفاده کرد. آدمایی که به هیچ کدوم از راه های پاک سازی اخلاط و سموم بدن عادت ندارن هم باید دقت کنن که در فصل بهار مقدار غذاشون رو نسبت به فصلای دیگه کمتر کنن تا مواد زائد و سموم کمتری در بدن شون انباشه شه.

هم اینکه دوری از نوشیدنیای گرمی بخش و یا بسیار تری بخش مانند شربتای بسیار شیرین که از انگور یا خرما جفت و جور شده باشن شیر و دوغ زیاد و … هم موثره. دوری از زیاد خوردن غذاهای تولید کننده خون (مانند شیرینیا، کیک و خامه زیاد) و کم کردن مناسب مصرف شکلای جور واجور گوشت هم باید روش زوم بشه.

در متون طب ایرونی از غذاهایی مانند آش، بورانی، اسفناج، بورانی شبدر و یونجه، کاهو سکنجبین، سمنو، آش شبدر و قره قروت به عنوان بهترین و سبک ترین غذاهای ایرونی واسه فصل بهار نام برده شده که انرژی پایه و ویتامین لازم بدن رو تامین می کنن، ولی خاصیت غذایی کمتری دارن. مصرف این غذاها موجب پاکسازی

خون و تقویت اعصاب و قوای بدن می شه. از طرفی در فصل بهار مصرف حبوباتی مانند ماش، نخود فرنگی و جو هم به وسیله حکمای طب ایرونی پیشنهاد شده.دوری از مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی، دوری از پرخوری، بر هم خوری و با هم خوری مانند خوردن پیش غذا، میوه، غذا، نوشابه (یا دوغ یا ماءالشعیر) چای،

شربت، آجیل و … تو یه مهمانی نوروزی، کاهش مصرف خوراکی های تلخ و تند و شور و تیز که همه مزاج گرم دارن مانند آجیلای شور، تخمه، گردو و دیگه مغزها و هم اینکه ادویه تند مانند فلفل، دارچین، زنجبیل، دوری از خوردن میوه های لطیف و تری بخش که در بدن به سرعت دچار تغییرات بد می شن مانند خیار و هندوانه،

مصرف نوشیدنیای خنک مانند شربت ریواس، شربت عناب، شربت تمرهندی، شربت زرشک و غوره، شربت نارنج، لیمو و به و عرقای گیاهان بهاره چون شاهتره، کاسنی و خرفه، دوری از نوشیدن آب با معده خالی و ناشتا، دوری از جنبشای زیادتر از اندازه بدنی و انجام ورزش معتدل (سبک تر از ورزش در زمستون)، دوری از جنبشای زیاد روانی،

چون خشم و اضطراب و پوشیدن لباسای لطیف و سبک مانند جامهای کتانی و جامهای پنبه ای و کم کردن روانداز هم در فصل بهار باید روش زوم بشه.هم اینکه دوری از حموم یا سونای خیلی گرم، جلوگیری از بروز یبوست، از نگاه علم طب ایرونی بهترین وضعیت اجابت مزاج اون هستش که به ازای هر وعده غذا یه بار دفع با قوام نرم خیلی راحت

انجام بشه و رعایت بهداشت غذایی و دوری از مصرف میوه و سبزیجات نشسته مخصوصا در طول سفر هم خیلی مهمه.

درمانای ساده طبیعی

طبیعت واسه درمان مشکلات به ظاهر پیچیده شما پیشنهادهایی ساده و ارزون داره.

– حساسیتا و آلرژیای فصلی

اگه با شروع فصل بهار دچار حساسیتا و آلرژیای فصلی میشین به مدت سه روز فقط از ماءالشعیر طبی سنتی استفاده کنین و در این مدت غذای دیگری نخورین. در آخر این رژیم غذایی سه روزه هم مریض باید تا چند روز از سبزیای پخته، بدون ادویه و کم حجم به عنوان غذا استفاده کنه.

خارش گلو

واسه درمان این آسیب حساسیتای فصلی می تونین چند گرم گل بنفشه و شکرتیغال رو در دو لیوان آب ریخته و روی حرارت ملایم بجوشونین تا یه لیوان اون بمونه. بعد اونو صاف کرده و شب قبل از خواب بخورین. آدمایی که خارش گلوشون خیلی زیاده، می تونن صبح ناشتا هم یه لیوان دیگه از این دمنوش گیاهی بنوشن.

– عطسه بهاره

  واسه درمان عطسهای زیاد به وجود اومده به وسیله حساسیت فصلی می تونین روزی دو بار با روغن بنفشه درون چاله های بینی و روی پیشونی خود رو چرب کنین. هم اینکه لازمه مصرف شکلای جور واجور ادویه، غذاهای سرخ کردنی، شکلات و قهوه رو در فصل بهار به کمترین حد ممکن برسونین.

– بیماریای ویروسی کودکان

از اونجا که کودکان در مقایسه با بزرگسالان سیستم ایمنی و مزاج ضعیف تری دارن پاکسازی بهاره و رعایت تصمیمات طب سنتی خاص فصل بهار در اونا ضرورت بیشتری پیدا می کنه و به اونا کمک می کنه در نزدیکی افراد گرفتار به بیماریای ویروسی چون آبله مرغان، اوریون، سرخک و سرخجه یا مریض نشن یا دست کم یه مریضی

آروم و کم دردسر رو بگذرونه. به والدین پیشنهاد می کنیم در این فصل به کودکان شون غذاهای پرادویه ندن و اونا رو از مصرف ترشی، غذاهای محرک و خوراکیایی که طبیعت سرد دارن دور نگه دارن و مراقب باشن که کودکان دلبندشان دچار یبوست نشن واسه این هدف میشه از آلوبخارا در غذاهای کودکان بهره برد.

– خارش پوست

به گفته اداره کل طب سنتی وزارت بهداشت، خوردن گیاه خرفه به عنوان سبزی خوردن در وعده های غذایی تاثیر بسیار زیادی در درمان خارش های فصل بهار و از بین رفتن تلخی دهن در این فصل داره. نوشیدن آب این سبزی هم در کاهش مشکلات و خارشای به وجود اومده به وسیله حساسیتای فصلی بسیار موثره.

.

منبع :gahar.ir

ماه نشان

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *