• از روزگاران کهن برنج برای درمان فشار خون بالا و اختلالات کلیوی مورد توجه حکما و دانشمندان بوده است. تحقیقات جدید نیز نشان می دهد که برنج بخصوص در مقایسه با سایر مواد نشاسته ای نظیر سیب زمینی در مورد بیماران قند که هنوز وابسته به مصرف انسولین نشده اند، ترکیب وساخت کلسترول را کاهش می دهد و مقدار قند خون و انسولین خون را در یک حالت تعادل مناسبی نگه می دارد.
  • برنج نظیر سایر دانه ها منبع غنی از مهار کننده های پروتئاز است که در به تاخیر انداختن رشد سرطان بسیار موثر می باشد. اشخاصی که رژیم غذایی روزانه آنها بیشتر از برنج همراه حبوبات و ذرت شیرین است کمترین نرخ ابتلابه بیماری سرطان کولون و سینه و پروستات را دارند.
  • طبق نظر محققان ژاپنی خوردن سبوس برنج در حدود ده گرم دوبار در روز برای جلو گیری از تشکیل سنگ کلیه کلسیومی بسیار موثر است. به نظر می رسد ترکیبات فیتیک اسید یا فیتاتهای موجود در سبوس برنج، جذب روده ای کلسیم ناخواسته را متوقف می کند ودر نتیجه این ماده داخل ادرار نشده و سنگی تشکیل نمی شود.

مواردی که در مورد برنج باید یه آن توجه داشت:

  1. اشخاصی که به دلایل خاصی بدن آنها نیاز به کلسیم دارد نباید از سبوس برنج استفاده کنند.
  2. اگر برای تهیه جوشانده برنج برای مبارزه با اسهال از دانه های طبیعی برنج قبل از این که قشر زرد رنگ دانه برنج زیر پوست گرفته شود یعنی از برنج قهوه ای استفاده شود، تاثیرش خیلی بیشتر است.
  3. طبق نظر حکمای طب سنتی ایرانی خوردن پوست خشبی زرد برنج که بسیار نرم ساییده شده باشد ممکن است مسمومیت ایجاد نماید.
  4. طلای برنج با ترمس برای بیماری کک و مک و آثار باقدمانده از بثورات مفید و اثر بخش است.
  5. ضماد برنج با پیه برای سرباز کردن دمل ها،دارویی کارساز است.
  6. در کتب طب سنتی آمده است که خیساندن برنج در آب و نمک ، زعفران ، زیره سیاه و شوید مصلح آن می باشد.

منابع:

  • بوعلی سینا  ،قانون درطب،   ترجمه عبدالرحمن شرفکندی ، انتشارات سروش ، چاپ هفتم ،۱۳۸۳
  • عقیلی خراسانی، سید محمد حسین. مفردات مخزن الدویه، تصحیح موحد ابطحی ، انتشارات حبل المتین ، چاپ اول
  • محمد عبادیانی.داروهای آب دست طبیب در مکتب طب ایرانی، چاپ اول، ۱۳۹۰
دسته بندی : فروش برنج ایرانی